Kutatás – fejlesztés

Van, amikor a probléma sem látszódik. Komplex megoldások helyett egyszerű, a kor igényeinek jobban megfelelő, kezelhetőbb választásokat keresünk.

Azért dolgozunk, hogy a ma már a holnap része legyen!

blueearth_v2

Kutatás - Fejlesztés - Innováció

...hogy a ma a holnap része legyen!

code-1839406_1920

Az OBCLogoAtlatszo-nál komoly húzó ágazatnak számít a K+F projektek generálása, tervezése, és megvalósítása is. Az elmúlt években több EU-s pályázatban is részt vettünk. Ezek többsége mind 300 millió Ft összköltség felettiek voltak.


Sikeres K+F projekt közreműködéseink az elmúlt években:

♦ “PUBLICEYE” – Hiteles és megmásíthatatlan adat-, hang-, kép-, és video-rögzítés, tárolás és továbbítás, valamint automatizált elektronikus képfeldolgozás kutatása és fejlesztése

♦ Interferenciákkal terhelt térben megbízhatóan működő adatkommunikáció kutatása, valamint integrált, intelligens érzékelő rendszer fejlesztése

Publiceye Projekt

Az OB Consulting Kft al-vállakozóként részt vett a Public EYE nevű K+F projektben. A projekt célkitűzése az volt, hogy a közlekedő autókban mobiltelefonon futó alkalmazással figyeljük az autóból látható forgalmi helyzetet, amit a telefonnal folyamatosan megörökítünk. a felvett videóból és egyéb más telefon által érzékelt szenzoradatokból felismerünk néhány előre megadott szabálysértést, mint például a busz sáv használatot, a leállósáv használatot, gyorshajtást valamint a piroson áthajtást is.
A szabálysértést dokumentáló videó anyagot és a szenzor értékeket megmásíthatatlanul feltöltjük egy szerver adatbázisába és mégegyszer analizáljuk. Amennyiben az alkalmazás nagy valószínűséggel szabálysértést detektál akkor az ügyviteli rendszer automatikusan elkészíti a szabálysértés dokumentációit, így pl a határozatot a büntetésről. Az OBC kft alapvetően az Openbravo alapú ügyviteli rendszer kialakításában vett részt.

Automatikus határozat hozatal és Automatikus ügyvitel

Közösségi felügyelet és Megmásíthatatlan adatok

Bármilyen autótípusban lehet kamera rendszer

Uniós pályázati finanszírozás

MI fejlesztések – közlekedés

Az OB Consulting egyik kutatási területe a mesterséges intelligencia felhasználása a városi – városközi közlekedés területekre.

Fejlesztéseink  célja a közlekedés gazdasági és biztonsági mutatóinak javítása fejlett technológia alkalmazásával. Elsősorban olyan megoldásokban gondolkodunk, amelyek támogatják az utasforgalmi és díjfizetési, menetjegy-érvényesítési események követését, ellenőrzését.

Ilyen megoldás lehet pl. az utasforgalom vizuális megfigyelése, a jegyvásárlás folyamatának elemzése olyan módon, hogy közben személyiségi jogok nem sérülnek. Ehhez szükséges az alakzatfelismerő rendszer, mely akár alkalmas lehet a közúti események figyelésére is. Az MI alapú alakfelismerés, szabálykezelési logikák, illetve szabály-alapú esemény-kezelés és a beágyazott rendszerek ötvözésével ismerjük fel a veszélyhelyzeteket, és csökkentjük a kockázatot.

 

Vizuális információ feldolgozása

Alakzat felismerés

Döntéshozatali logika alkotás

Kapcsolódás a jármű fizikai technikai adatforgalmi rendszeréhez

MI fejlesztések – Web2-Web3

Az MI kihasználásának egyik “végterméke” a web tartalom kezelés, de a KKV-k számára kimeríthetetlen lehetőségeket rejt. Az egyik felhasználás módja lehet a webtartalmakban történő tartalom vagy forrás keresés. Azon vagyunk, hogy ne csak a legnagyobb keresők, tartalom szolgáltatók privilégiuma legyen ez, hanem bárki számára elérhető eszköz legyen a web2/web3 megoldásaink tárháza. Az interneten található tartalmak célzott keresése és a találatok felhasználható átalakításával szerzett információ potenciális versenyelőnyt termet az alkalmazás használójának.

WEB2/WEB3 alkalmazás

MI szöveg értelmezés

WEB analízis

Öntanuló ‘BOT’ -ok

Sensor Projekt

Az OB Consulting Kft. Beszállítóként részt vett a GOP-2011-1.1.1 pályázati kiírás keretében a Szenzorhálózatok pályázat megvalósításában. A koncepció az volt, hogy sok szenzor esetén olyan események bekövetkezésére is alkalmas a rendszer amelyek diszkrét szenzorokkal nem lehetségesek. Így például a rendszer képes megtanulni a szenzorokon jelentkező idős nyugdíjas napi rutinját és jelezni, ha ettől jelentősen eltér a viselkedése. Az OB Consulting Kft. a diszpécser modul megvalósításában vett részt amely a szenzorhálózatok által detektált események esetén automatikus intézkedési tervet hajt végre és ezeket ellenőrzi is, így emberi beavatkozás nélkül tud hatékonyan működi. A diszpécser központ az események bekövetkeztekor minden hasznos információt átad az intézkedőknek. például tűz esetén az otthon lévő szomszéd hamarabb el tudja kezdeni oltani a tüzet mint a kiérkező tűzoltók.

Szenzorhálózat logikák megvalósítása

Tanulás, filterezés karakterisztika

Emberi beavatkozás nélküli diszpécserközpont

Drasztikus reakcióidő csökkenés